Składniki:
1 puszka fasoli białej
kawałek pora
1 duża marchewka
3 łodygi selera naciowego
100 g soczewicy
200 g pieczarek
100 g koncentratu
kminek mielony
majeranek
czosnek niedźwiedzi
jarzynka
słodka papryka
sos siraccha
Przygotowanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce, pora i selera posiekać, pieczarki pokroić, wrzucić do garnka, posypać przyprawami, podlać wodą, zagotować, wsypać soczewicę, dusić pod przykryciem 15 minut, dodać fasolę razem z zalewą, dusić do miękkości soczewicy. Dodać koncentrat gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku.
Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach, Twoje przepisy mogą mieć duże wzięcie. CHyba jutro przygotuje taką potrawę
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kolorowa, syta, wieloskładnikowa potrawka:)
Same zalety, na dodatek pyszności:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Super!
Dla jeden czy dla dwóch osób?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z tych składników wychodzą 2 porcje 🙂
PolubieniePolubienie