Pasta łososiowa

Pasta z twarożku i wędzonego łososia to pyszne smarowidło do chleba. Błyskawiczna do przygotowania, a prawdziwe niebo w gębie. Idealnie by było nabyć łososia wędzonego na zimno. Temperatura wędzenia nie przekracza wówczas 30*C, zatem ryba zachowuje całe bogactwo kwasów omega-3. Zdrowo, przepysznie, bardzo polecam!

Składniki:

  • 150 g twarożku
  • 150 g wędzonego łososia
  • dodatki — wg upodobań

Przygotowanie:

  • obrać łososia ze skóry i pozbawić ości, podzielić na cząstki
  • zmiksować blenderem przygotowanego łososia z twarożkiem. Najsmaczniejsza jest proporcja pół na pół twarożku i łososia
  • podawać z ulubionymi dodatkami: rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem… Podałam z kiełkami rzodkiewki

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *