Makaron z łososiem i pak choi

Składniki:

250 g fileta z łososia

1 kapusta pak choi

1/2 fenkuła

2 cebule

170 g mrożonego zielonego groszku

3 łyżki jogurtu

jarzynka, pieprz, 1 mini papryczka chili

do podania ulubiony makaron

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z grubym dnem i podsmażyć. Fenkuł i i grubą część kapusty pak choi poszatkować i dodać do cebuli razem z mrożonym groszkiem, posypać jarzynką, pieprzem i roztartą papryczką chili, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Z łososia odkroić skórę i rybę pokroić w kostkę, dodać do warzyw, delikatnie wymieszać, dusić 5 minut, dodać pokrojone liście kapusty, wymieszać, gotować jeszcze 2-3 minuty, zdjąć z palnika, odstawić na chwilę i wymieszać z jogurtem. Podawać z makaronem. Smacznego 🙂

Makaron z łososiem i pak choi

4 uwagi do wpisu “Makaron z łososiem i pak choi

Dodaj komentarz