Przepis pochodzi z bloga Codziennie fit 🙂 Sugerując się komentarzami piekłam jednak trochę za długo. Taki chlebek to sycąca, zdrowy przekąska 🙂
Składniki:
180 g mąki pszennej razowej
55 g siemienia lnianego
3 banany
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki cynamonu, ja dałam przyprawę do piernika 😉
1/5 szklanki wody
1/3 szklani erytrytolu
3 łyżki płatków owsianych
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać ze zmielonym siemieniem lnianym, proszkiem, cynamonem i słodzikiem. Banany obrać i rozgnieść widelcem, dodać do sypkich składników razem z jajkami i wodą. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posypać płatkami i piec 50-60 minut. Smacznego 🙂
Bardzo dziękuję za dołączenie przepisu do akcji „Słodkie bez cukru”🙂 Super składniki, z siemieniem jeszcze nie robiłam. Muszę spróbować 😋 Pozdrawiam 🍀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
bardziej jak ciasto wyglda 🙂 pysznosci 🙂 Sama chyba niedlugo odswieze moj staaaryyy przepis z bloga na chlebek bananowy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Piekłam w tortownicy, bardziej chlebkowy będzie w keksówce:)
PolubieniePolubienie