Zawsze warto mieć taki przepis. Często gotując lub piekąc kurczaka zostaje nam mięso i już nie mamy na nie ochoty. Właśnie wtedy ten przepis jest idealny do wykorzystania. 

klopsy

Kalafiora podzielić na mniejsze kawałki, odciąć nóżki. W małym garnuszku zagotować wodę, osolić i wrzucić kalafior. Gotować 2-3 minuty. Odcedzić i przestudzić. Mięso z kurczaka obrać z kości, skóry wyrzucić. Mięso bardzo drobno posiekać nożem lub przepuścić przez maszynkę z tarczą z dużymi oczkami. Dodać jajka, posiekaną drobno cebulkę, wszystkie przyprawy, posiekaną natkę pietruszki, kalafiora zgniecionego widelcem i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem,

klopsy

Uformować klopsy. Na patelni rozgrzać tłuszcz i położyć klopsy. Smażyć z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Następnie zmniejszyć temperaturę i smażyć jeszcze z obydwu stron minutę. Klopsy muszą się przesmażyć.

klopsy

Bardzo smaczne klopsiki, smacznego.