Udka pieczone

Składniki:

4 ćwiartki z kurczaka

2 cebule

2 łodygi selera naciowego

1/2 kopru włoskiego

przyprawa do kurczaka

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

marynata:

1 łyżka musztardy

4 ząbki czosnku

1/2 łyżki sosu chili

po 1 łyżce maggi i octu balsamicznego

po 1 łyżeczce słodkiej papryki i pieprzu ziołowego

1/2 łyżeczki ostrej papryki

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka oczyścić i natrzeć marynatą. Odstawić na noc do lodówki. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać przyprawą do kurczaka i natką pietruszki, cebulę, seler i koper pokroić i dodać do mięsa. Piec pod przykryciem około godziny w temperaturze 180 stopni.

udka pieczone

6 uwag do wpisu “Udka pieczone

Dodaj komentarz