Mini kanapeczki na jeden kęs idealnie sprawdzają się podczas karnawału. Gdy gościmy bliskich, takie kolorowe finger food znikają w ekspresowym tempie i wcale mnie to nie dziwi. Poza tym, że są pyszne, to jeszcze urocze. Do przygotowania kanapeczek z pastą z makreli użyłam mini sucharków pełnoziarnistych Sonko. Całość udekorowałam ulubionymi warzywami i ziołami, które dodały jeszcze więcej smaku przekąsce :)
pasta z wędzonej makreli:
- ok. 140 g wędzonej makreli bez ości
- 3 łyżki soku z limonki
- łyżeczka kwaśnej śmietany
- łyżeczka majonezu
- łyżka startego parmezanu
- pieprz do smaku
dodatki:
- żółta papryka
- ogórek
- pomidorki koktajlowe
- natka pietruszki
- koperek
- mięta
Oczyszczoną ze skóry i ości rybę miksujemy z resztą składników i doprawiamy pieprzem.
Na sucharki nakładamy po łyżeczce pasty.
Umyte warzywa kroimy na małe kawałki.
Możecie tak jak ja, wyciąć w nich wzorki. Użyłam do tego foremek do mini ciasteczek.
Kanapeczki dekorujemy warzywami i świeżymi ziołami.
Smacznego :)
Wpis powstał we współpracy z Sonko.
2 komentarze
Naprawdę ślicznie wyglądają te kanapeczki!
Cieszę się, były pyszne :)