niedziela, 9 lutego 2020

Jajeczna pasta kanapkowa z tuńczykiem i suszoną cebulką

Powracam po małej przerwie z pyszną i delikatną pastą kanapkową. Szybka w przygotowaniu może także posłużyć jako dip do warzyw. 

Składniki 
-6 jajek
-puszka tuńczyka (ok. 150-170 g)
-5 łyżki keczupu
-2 łyżki suszonej prażonej cebulki
-3 łyżki majonezu
-sól, pieprz
-opcjonalnie: kilka kropli sosu tabasco lub piri piri

Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Tuńczyka odsączyć i umieścić w misce. Dodać pokrojone jajka, sebulkę, keczup i majonez. Doprawić solą i pieprzem, opcjonalnie dodać ostry sos. Całość dokładnie zblendować na gładką masę. Schłodzić.



Smacznego ;-)

4 komentarze:

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...