wtorek, 28 stycznia 2020

Brownie fasolowe z daktylami

Dla wielbiciel brownie, a na dodatek warzywnego! Ciasto z warzywa? Kiedyś to było nie do pomyślenia, ale teraz to jest największy hit! Daktyle, są doskonałym zamiennikiem cukru, to one dodają największej słodyczy.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki mąki ryżowej (lub innej)
  • 1 łyżka kakao
  • 240g (jedna puszka) odsączonej fasoli
  • 10 daktyli
  • szczypta proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Daktyle zalać wrzącą wodą i odstawić na ok. 10 minut. Po upływie czasu do miski wbić jaja, dodać erytrytol, olej kokosowy, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, kakao, odsączoną fasole oraz daktyle. Całość dokładnie zblendować. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz