Zrazy z karkówki

Kiedyś nie bardzo lubiłam zrazy, generalnie zawsze byłam raczej wybrednym dzieckiem i niejadkiem. Ale ostatnio zasmakowały mi zrazy które robi moja mama, więc postanowiłam odtworzyć ten przepis. 



Zrazy z karkówki składniki:
5 plastrów karkówki
musztarda dijon
2 duże ogórki kiszone
1 duża cebula

Zrazy z karkówki wykonanie:
Karkówkę solimy i pieprzymy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Smarujemy musztardą dijon. Ogórka kroimy w cienkie paseczki, a cebulę w piórka. Układamy po równo na mięsie. Zawijamy zrazy i związujemy nitką. Podsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nalewamy troszkę wody na dno naczynia. Przykrywamy i pieczemy przez około godzinę w piekarniku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai