listopada 20, 2019

Grzanki z awokado i papryczką chili

Jestem wielką miłośniczką ostrej kuchni.
Mogę przygotować ostrą wersję niemal każdej potrawy, choć niestety nie wszyscy w rodzinie podzielają moją miłość.

Czasem jednak nie mogę się oprzeć i muszę przygotować troszkę bardziej pikantnego...

I tak dzisiaj na kolację zrobiłam grzanki z awokado i papryczką chili, która nadała kolacji charakteru😉

Grzanki z awokado i papryczką chili - przepis na 2 sztuki

Do przygotowania grzanek będziesz potrzebować:
  • 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa,
  • łyżeczkę masła,
  • 1/2 awokado,
  • łyżeczkę soku z cytryny,
  • kawałek papryczki chili (w zależności ile ostrości na kanapce tolerujesz 😉)

1. Chleb upiecz w piekarniku lub opiekaczu.
2. Przygotowane grzanki posmaruj masłem.
3. Awokado pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
4. Posiekaj papryczkę chili.
5. Plastry awokado połóż na grzankach i posyp posiekaną papryczką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger