Nie da się skończyć na jednym kawałku. Uczta dla wszystkich, którzy uwielbiają czekoladę, kakao i te klimaty :). Polewa na bazie śmietany i żelatyny.
Składniki: (keksówka 30x11)
Składniki: (keksówka 30x11)
- 2,5 szkl. mąki
- 50 g kakao (pół szklanki)
- ¾ szkl. cukru (150g)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody
- ¼łyżeczki soli
- 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej
- 1 jajko
- 4 banany (ok. 450 g - 500g - waga przed obraniem)
- ⅓ szkl. oleju (80ml)
- 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego (270g)
- 1 łyżeczka cynamonu
- Wymieszać w misce mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól, dodać pokrojoną w grubszą kostkę czekoladę.
- W drugiej misce rozgnieść banany, następnie dodać jajko, olej i jogurt naturalny, wszystko razem wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką.
- Wyścielić blaszkę papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 50-60 minut w 180 st. C. Najlepiej sprawdzać za pomocą wykałaczki. Ciasto ma być wilgotne.
Komentarze
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Koniecznie skomentuj i daj znać, że jesteś :)