Ciasto bardzo dobre i proste w wykonaniu. Trochę jednak pracochłonne, ale warto. 

ciasto

Wykonanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/  . Ten biszkopt jest najlepszy. Polecam

ciasto

Masa z galaretki – galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie i dodać wypestkowane wiśnie. Zamiast wody możecie użyć soku z wiśni i jeśli będzie za mało to dolać wody. Odstawić do stężenia, ale nie całkowitego. Jak galaretka jest już prawie gęsta wylać wszystko na zimny upieczony biszkopt. Wstawić do lodówki.

ciasto

Masa z ajerkoniakiem –  Śmietanę ubić prawie na sztywno. Dodać cukier puder, delikatnie wymieszać. Następnie powoli wlewać ajerkoniak, mieszać na wolnych obrotach. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, zamieszać. Tylko tyle wlać żeby żelatyna napęczniała.  Teraz dolać odrobinę wrzącej wody, tylko tyle żeby można było rozmieszać żelatynę. Zostawić do ostudzenia i lekkiego zgęstnienia. Gęstniejącą żelatynę wlać do masy ajerkoniakowej i szybko wymieszać. Natychmiast wylać masę ajerkoniakową na gęstą warstwę galaretki. Ponownie wstawić do lodówki.

Na górę po całkowitym zgęstnieniu masy ajerkoniakowej zetrzeć czekoladę.

Polecam, smacznego.