Bez kategorii

Sałatka z batatów z figami / Sweet potato and fig salad

Lunch do pracy nie musi być nudny! Zapraszam na sałatkę z batatów z figami!


Office lunch box doesn’t have to be boring! I invite you for a sweet potato and fig salad!

Sałatka z batatów z figami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By MartynaCooks Serves: 1
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 25 min. Total Time: 35 min.

Idealne wręcz połączenie koziego sera, fig i batatów. Wszystko posypane szczypiorem i skropione sosem balsamicznym.

Ingredients

  • ✔batat - jeden średni (250g)
  • ✔figa - 1szt.
  • ✔ser kozi (rolada) - 50g
  • ✔szczypior, świeże chilli - dowolna ilość
  • ✔oliwa z oliwek - 2 łyżeczki (10g)
  • ✔przyprawy - sól, pieprz, sos balsamiczny (najlepiej domowej roboty)

Instructions

1

Batata myjemy i kroimy wg własnego uznania, u mnie na ósemki i potem jeszcze w poprzek na pół, żeby wygodnie było jeść sałatkę w pracy 🙂

2

Pokrojonego batata mieszamy z połową oliwy i przyprawami. Rozkladamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do dołu i pieczemy ok. 25 min. w temperaturze 180°C.

3

Kroimy figę na osemki, roladę na plastry i potem na mniejsze kawałki.

4

Na patelni rozgrzewamy resztę oliwy i podsmażamy pokrojony szczypior z chilli ok. 4 min.

5

Na talerzu układamy bataty, figi, posypujemy serem i szczypiorem z chilli. Całość polewamy odrobiną sosu balsamicznego (najlepiej domowego). Smacznego!

Nutrition

  • ok. 500 Calories
  • 64g Carbohydrates
  • 21g Fat
  • 10g Fiber
  • 15g Protein
  • 11g Sugar

Perfect combination of goat cheese, fig and a sweet potato. Everything sprinkled with spicy scallions with a few dried of balsamic sauce.

INGREDIENTS:

✔sweet potato – one medium(250g)
✔fig – 1 PC.
✔goat cheese roulade – 50g
✔scallion, fresh chilli – dowolna ilość
✔olive oil – 2 teaspoons wa (10g)
✔seasonings – salt, pepper, balsamic sauce (best homemade)

Rinse and cut the sweet potato in easily eaten pieces. I cut it first into 8, and then in half alongside. That makes the salad easy to eat at work. Mix the potato pieces with half of the olive oil and seasoning. Bake it on a tray covered with baking paper roughly 25 minutes in 180°C. Cut the fig as you like, I cut in 8. Slice the goat cheese roulade and then crumble it over the salad. Preheat the rest of the olive oil on the pan and fry the scallion with chilli for about 4 minutes. First, place sweet potato on the plate, then fig and the cheese crumble topped with spicy scallions. Pour few drops of thick balsamic sauce and enjoy!

No Comments

Leave a Reply