Śledź w sosie jogurtowym z suszonymi pomidorami i bazylią

Śledź w sosie jogurtowym z suszonymi pomidorami i bazylią

Śledzie w jogurtowo-bazyliowej oprawie, które powstaną w kilka minut 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Filety rozłóż na ręczniku papierowym, żeby zdjąć z nich nadmiar oleju. Pokrój je na kawałki.
  2. Pokrusz fetę i dodaj do sałatki.
  3. Pomidory suszone pokrój na dość małe kawałeczki, rozłóż równomiernie na talerzu.
  4. Bazylię porwij na małe kawałki.
  5. Cebulę obierz i posiekaj dość drobno.
  6. Jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  7. Połącz wszystkie składniki i przełóż do miseczki.

Składniki

  • 300 g filetów śledziowych w oleju
  • 150 g jogurtu greckiego
  • pomidory suszone w oleju – około 10-15 sztuk
  • pęczek bazylii
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1/2 opakowania fety – około 130 g
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

2 komentarze

  1. Katarzyna

    Dzień dobry. Ile fety ma być, bo nie jest wylistowana na liście składników?

Dodaj komentarz