Krążki mocno orzechowe.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Uwielbiamy orzechy włoskie, a także domowe smarowidła,
często kupując masło orzechowe.
Ja podpowiem Wam jak szybko zrobić własne!
A przy okazji wyczarować smaczne chrupadełka do kawusi!

Co nam trzeba?
200g orzechów włoskich- już wyłuskanych
100ml oleju z orzechów włoskich SemCo BIO
płaska łyżka cukru trzcinowego
ciasto francuskie
Cukier trzcinowy
żółtko

Robimy!

Do blendera wlewamy olej- Przygotowana kompozycja smakowa łączy BIO olej słonecznikowy z naturalnym aromatem orzecha włoskiego, nadaje olejowi doskonały smak i zapach charakterystyczny dla orzecha włoskiego, wrzucamy orzechy i cukier. Blendujemy, ale na na mocno gładko, na papkę. starajmy się, aby zachowały się małe kawałeczki orzeszków.
Rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy naszą masą i zwijamy. Kroimy w krążki, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem.

Pieczemy w 200 stopniach około 15 minut.
I już!

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

Jedna odpowiedź do “Krążki mocno orzechowe.”

  1. U nas takie drożdżówki sprzedaja w Tesco, są przepyszne. Ale myślę, że Twoja domowa wersja jeszcze przebiłaby smak tych kupnych 🙂 Narobiłaś mi smaku, bo to moje ulubione drożdżówki!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×