Lekka zupa z kurczakiem

Składniki:

1 filet z kurczaka

1/3 kapusty pekińskiej

1 marchewka

kawałek pora, zielona część

3-4 łodygi selera naciowego

2 łyżki koncentratu pomidorowego

3/4 szklanki mleka

1 łyżeczka ostrej pasty z chili

1/2 łyżeczki soli ziołowej

po pół łyżeczki słodkiej papryki i ziół prowansalskich

pieprz do smaku

Przygotowanie:

Fileta z kurczaka zalać wodą, zagotować, zebrać pianę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, pora i selera naciowego pokroić w plasterki, wrzucić do mięsa, wymieszać, dodać przyprawy. Gotować około 10-15 minut. Kapustę poszatkować i dodać do zupy, gotować około 10 minut. Koncentrat wymieszać z mlekiem i wlać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut. Filet wyjąć z zupy i pokroić. Zupę podawać z mięsem, do smaku doprawić pieprzem. Smacznego 🙂

lekka zupa na kurczaku2

Jedna uwaga do wpisu “Lekka zupa z kurczakiem

Dodaj komentarz