2 lis 2019

Schab na kanapki


Witam,zapraszam na pyszny pieczony Schab do kanapek ,mojego autorstwa;) Idealny na codzień i od święta;) Smacznego;)

 Wszystkie przyprawy oczywiście są dostępne w sklepie internetowym Skworcu https://www.skworcu.com.pl 🥪🥪🥪🥪🥪

 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ 

 Skladniki:

 1.5 kg schabu bez kości

 Marynata :
 4 łyżki ketchupu pikantnego
 2 łyżki oleju rzepakowego
 1 łyżka sosu sojowego
 łyżka papryki mielonej słodkiej Skworcu
 łyżka papryki mielonej ostrej Skworcu
 łyżka czosnku mielonego Skworcu
 3 łyżki cebuli suszonej Skworcu
 2 łyżki suszonego koperku Skworcu
 1 łyżka warzyw suszonych Skworcu
Sól i pieprz do smaku

 Przygotowanie:

 Mięso myję , wysuszam ręcznikiem papierowym . Składniki marynaty łącze dokładnie. Nacieramy mięso. Bardzo ściśle owijamy folią aluminiową. Wkładam mięso do lodówki na minimum 2 godziny . Następnie mięso owinięte folią aluminiową przekładam do naczynia żaroodpornego lub innej formy do pieczenia. Wlewam ok 1.5 szklanki wody. Piekę w piekarniku przez ok 1.5 godziny w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmuję folię, następnie mięso przekładam do tego samego naczynia i piekę już bez przykrycia ok 30 minut w 160 stopniach. Studzę i kroję w plastry . Podaję z ulubionymi dodatkami . Polecam chrzan lub żurawinę.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF