Idealna na przyjęcie 🙂
Składniki
1 opakowanie grzybowego tortellini
1 słoik selera w zalewie
1/2 pora
10 dkg szynki drobiowej
1/2 puszki kukurydzy
30 dkg pieczarek
majonez
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki pokroić w wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut, odcedzić i odcisnąć. Selera i kukurydzę odsączyć z zalewy. Pora i szynkę pokroić. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Smacznego 🙂
sycąca sałatka 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak 🙂 A grzybowego tortellini ostatnio nie widuję w markecie z owadem, a jest według mnie najlepsze 😉
PolubieniePolubienie
pysznie! 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu
Kiedyś robiłam takie sałatki, bo smaczne i pożywne 🌽🥟🧡
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak 🙂
PolubieniePolubienie