Szybki obiad na poniedziałkowe zabieganie i na dobry start w nowy tydzień :)
- 200 g świeżego makaronu
- 180 g wędzonego tofu
- czerwona cebula
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- łyżeczka wędzonej papryki
- łyżeczka suszonej natki pietruszki
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 6 ziarenek czarnego pieprzu
- sól
- ok. 600 ml passaty pomidorowej
- świeża bazylia
- papryczka jalapeno
Posiekaną cebulę szklimy na oleju wraz z przyprawami.
Dodajemy pokrojone w kostkę tofu i chwilę podsmażamy.
Wlewamy passatę, przykrywamy i dusimy około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Makaron gotujemy al dente.
Podajemy z tofu w sosie pomidorowym.
Posypujemy świeżymi listkami bazylii i pokrojoną w plasterki papryczką.
Smacznego :)
1 komentarz
Uwielbiam tofu na milion sposobów, ostatnio nawet udało mi się dwa dni marynować je w sosie sojowym i papryczkach chilli i smak był nieziemski :)