sobota, 14 września 2019

Czarne murzynki

Czarne murzynki 

  • 1 szklanka mąki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • pół kostki margaryny
  • 1 łyżka kakao
  • dżem brzoskwiniowy

Na stolnicę wyłożyć margarynę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać na tą margarynę. Później dodać cukier i wyrobić w powstałym kopczyku dziurkę. Wbić do niej jajka. Na sam koniec dodać kakao. Całość wyrobić na dość wolne i miękkie ciasto. Rozwałkować i pokroić w prostokąty. Na każdy nakładać dżem i składać wg uznania. Całość zapiekać w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz