Jesień każdemu daje się we znaki, ale możemy sprawić, żeby była bardziej przyjemna. Zamiast zwykłych kanapek z żółtym serem czy szynką, polecam Wam takie pyszne śniadanie. Ser pleśniowy, figi, miód i orzechy włoskie. Prawda, że brzmi pysznie?
Składniki:
- Ser pleśniowy blue,
- 2 świeże figi,
- odrobina masła,
- 1 łyżeczka lejącego się miodu,
- 4 orzechy włoskie,
- 2 kromki żytniego chleba.
Wykonanie:
Chleb smarujemy masłem, na to kładziemy ser pleśniowy, a następnie cienkie plasterki figi. Kruszymy włoskie orzechy i polewamy miodem. Gdy mamy gęsty miód lekko go topimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari