wtorek, 8 października 2019

Kanapki z serem pleśniowym, miodem i figami

Jesień każdemu daje się we znaki, ale możemy sprawić, żeby była bardziej przyjemna. Zamiast zwykłych kanapek z żółtym serem czy szynką, polecam Wam takie pyszne śniadanie. Ser pleśniowy, figi, miód i orzechy włoskie. Prawda, że brzmi pysznie?



Składniki:
- Ser pleśniowy blue,
- 2 świeże figi,
- odrobina masła,
- 1 łyżeczka lejącego się miodu,
- 4 orzechy włoskie,
- 2 kromki żytniego chleba.

Wykonanie:
Chleb smarujemy masłem, na to kładziemy ser pleśniowy, a następnie cienkie plasterki figi. Kruszymy włoskie orzechy i polewamy miodem. Gdy mamy gęsty miód lekko go topimy.
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari