Do wyczarowania tych pysznych czekoladowo-pomarańczowych kuleczek potrzebujemy zaledwie czterech składników. Ja już wiem, że to będzie moja ulubiona słodka przekąska w jesiennie dni. Mam nadzieję, że gdy spróbujecie, podzielicie moje zdanie :)
- 2 opakowania wafli jaglanych w czekoladzie mlecznej Sonko
- 70 g kremowego twarożku
- 4 łyżki soku z pomarańczy
- 2-3 kostki czekolady mlecznej
- skórka starta z pomarańczy
Pokruszone wafle w czekoladzie przekładamy do malaksera i rozdrabniamy.
Twarożek mieszamy z sokiem z pomarańczy i łyżeczką startej skórki z pomarańczy.
Dodajemy do wafli i zagniatamy.
Formujemy niewielkie kuleczki i przekładamy je na 20 minut do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ozdabiamy nią schłodzone kuleczki.
Posypujemy skórką z pomarańczy.
Smacznego :)
Wpis powstał we współpracy z Sonko.
Brak komentarzy