2019/10/02

Sałatka makaronowa z ciecierzycą

Zachęcam Was do wypróbowania przepisu na naprawdę smaczną sałatkę makaronową. Sałatka makaronowa jest z ciecierzycą i czerwona fasolą, idealna na weekendy i nie tylko.


Sałatka makaronowa z ciecierzycą



Sałatka makaronowa z ciecierzycą / 3-4 porcje

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki
  • 200 g ciecierzycy z puszki
  • 200 g czerwonej fasoli z puszki
  • 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki
  • 2-4 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka startego grana padano lub parmezanu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
  • Ciecierzycę i fasolę płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy.
  • Cebulę kroimy drobno.
  • Cebulę, cieciorkę i czerwoną fasolę przekładamy do miski.
  • Dodajemy zimny makaron, natkę z pietruszki i majonez.
  • Doprawiamy do smaku, mieszamy.
  • Wkładamy do lodówki na minimum kwadrans.
  • Najlepsza na drugi dzień.


Sałatka makaronowa z ciecierzycą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz