2 paź 2019

Tortille z tuńczykiem i cebulką



Tortille z tuńczykiem jak wiecie Kocham od Dawna. Idealny posiłek na śniadanie, przekąskę czy kolację. Robi się ja bardzo szybko.

Smakuje rewelacyjnie ;) Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie Skworcu.

 https://www.skworcu.com.pl 🌯🌯🌯🌯🌯🌮🌮🌮🌮🌮🌮🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯

Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤https://m.facebook.com/gotowaniepatki/


 Składniki na 4 porcje:

 4 placki tortilli (dowolne)
 180 g tuńczyka w sosie własnym (puszka)
3 ogórki kiszone
10 dag sera żółtego wędzonego
 4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
 2 łyżki Cebulki prażonej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/cebulka-prazona-cebula-ekstra-100g.html
1/3 łyżeczki pieprzu czarnego Skworcu https://www.skworcu.com.pl/pieprz-czarny-swiezo-mielony-50g.html
1/3 łyżeczki soli ziołowej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/sol-ziolowa-90g.html
 3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy

 Przygotowanie: 🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯

Tuńczyka odcedzamy. Ser kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce . Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Łączymy wszystkie składniki. Mieszamy. Przekładamy na tortillę. Zawijamy dowolnie Wkładamy do opiekacza lub do piekarnika na 2-3 minuty ,wyciągamy kiedy tortilla się zarumieni. Smacznego .

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF