Składniki:
5 małych buraków (ok. 400 g)
3 jajka
1/2 szklanki maki kokosowej (55 g)
3 łyżki kakao
60 g erytrytolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
Przygotowanie:
Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o drobnym oczku. Białka jajek ubić na sztywno z solą i cukrem. Zmiksować z żółtkami, a następnie dodać buraki i sypie składniki. Wymieszać i wylać na wyłożoną papierem tortownicę. Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Smacznego 🙂
Składniki na 8 porcji. Kaloryczność 1 porcji: 80 kcal
Węglowodany 6,2 g
Tłuszcz 3 g
Białko 4,8 g
Kasiu
Pyszne ciacho buraczane🥮
Smacznie pozdrawiam na cały tydzień 🤗❤️
PolubieniePolubienie
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
musi smakować swietnie
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
jak dla mnie, to prezentuje sięgenialnie. kocham takie proste w wyglądzie ciasta
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki i polecam 🙂
PolubieniePolubienie