Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Solimy dzwonki łososia i kładziemy na patelnię. Smażymy na średnim ogniu, około 5 minut. Obieramy mango, kroimy w łódki, i posypujemy kwiatami lawendy. Całość dusimy pod przykryciem około 10 minut. Na małym ogniu. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i gotowe! Smacznego!

- 2 dzwonka łososia
- połowa cytryny
- oliwa z oliwek
- 1 mango
- 1 lub 2 łyżki kwiatów lawendy
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Solimy dzwonki łososia i kładziemy na patelnię. Smażymy na średnim ogniu, około 5 minut. Obieramy mango, kroimy w łódki, i posypujemy kwiatami lawendy. Całość dusimy pod przykryciem około 10 minut. Na małym ogniu. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i gotowe! Smacznego!