września 05, 2019

Quesadilla z kurczakiem, papryką, cebulą i serem

Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej. Bardzo szybkie w wykonaniu jeśli użyjemy gotowych tortilli, ale również bardzo efektowne! 


4 placki tortilli
200g sera mozzarella
2 filety z kurczaka
1 papryka
1 czerwona cebula 
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
olej

1. Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Posypujemy solą i przyprawami. Studzimy. Mieszamy ze startym serem mozzarella.
2. Na dwóch plackach tortilli układamy farsz. Przykrywamy drugim plackiem, mocno dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem kroimy na trójkąty.



1 komentarz:

  1. Nieźle dobrane składniki chociaż ja osobiście dodała bym pieczarek. Spróbuję w praktyce i ocenię.Poszukiwałam składu marynaty do pieczonej golonki z indyka bo w przekazie został przerwany " ły " a chciałam go wykorzystać bo akurat mam golonki. Łączę pozdrowienia halina

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP