Schab duszony w warzywach

Składniki:

1/2 kg schabu

400 g cukinii (1 średnia cukinia)

1 cebula

1/2 kg pomidorów

1 i 1/2 papryki

2 łyżki sosu chili

słodka papryka, zioła prowansalskie

jarzynka

Przygotowanie:

Schab, cebulę i cukinię pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, wymieszać, przykryć i gotować aż warzywa puszczą sok. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem aż mięso zmięknie, a pomidory się rozpadną, ok. 20-30 minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz sos chili. Gotować jeszcze 5-10 minut. Smacznego 🙂

Schab duszony w warzywach

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 217 kcal.

Węglowodany: 15,5 g

Tłuszcz: 4,4 g

Białko: 30,6 g

3 uwagi do wpisu “Schab duszony w warzywach

Dodaj komentarz