środa, 14 sierpnia 2019

Makaron z tuńczykiem i kaparami


Prosty w przygotowaniu makaron zachwyca nie tylko smakiem ale i prostotą.











Składniki:


300 g makaronu muszelki
415 g białego tuńczyka w oleju (po osączeniu 280 g mięsa)
250 g pomidorków koktajlowych
1 garść świeżego oregano
2 małe słoiczki kaparów


Przygotowanie:  





Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Na kilku łyżkach oleju z tuńczyka podsmażałem osączone z zalewy kapary, do momentu w którym zaczęły pękać. Wyłowiłem, odłożyłem do miseczki.
Na tym samym oleju podsmażyłem pomidorki pokrojone na pół lub ćwiartki razem z listkami oregano.
Do całości dodałem makaron, rozdrobnionego tuńczyka razem z pozostałym olejem, chwilę podgrzewałem. Podałem od razu po przygotowaniu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz