Naleśniki ryżowe

Naleśniki ryżowe. Dziś zapraszam Was na pyszne naleśniki ryżowe. Są miłą odmianą od tradycyjnych naleśników na mące pszennej. Można je podać na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Naleśniki ryżowe podobnie jak te tradycyjne przygotowuje się bardzo szybko. Należy jedynie pamiętać, aby zawsze przemieszać składniki tuż przed nalaniem kolejnej porcji ciasta. Dlaczego? Ponieważ mąką ryżowa szybko opada na dno miski.

Takie naleśniki są o wiele delikatniejsze i mają swój wyjątkowy smak. Ja najczęściej podaję naleśniki ryżowe z owocami, białym serem lub tak jak dziś polane syropem daktylowym. Od czasu do czasu przygotowuje je również w wersji wytrawnej np. ze szpinakiem lub wędzonym łososiem. Polecam Wam spróbować.

Zobacz przepis na „Naleśniki ryżowe” na Blix.pl (klik)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz