FIT sernik na zimno

19 lipca 2019

Ten sernik to jakiś obłęd 😍 Jest tak przepyszny, a nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu, jedynie potrzeba go trochę zmrozić, bo jest to sernik na zimno. Tworzą go trzy warstwy, dokładnie słodko-kokosowy spód, kremowo-jogurtowa masa oraz owocowy wierzch. Wszystko tak bardzo do siebie pasuje, że w kilka godzin po przygotowaniu sernika nie było już po nim śladu. Bardzo polecam, jest przepyszny. 



Spód:
Masa serowa:
Dodatki:

Przygotowanie:
  1. Daktyle zalej wrzątkiem, aby woda je w całości pokryła i odstaw na 15 minut. 
  2. We wrzątku (50 ml) dokładnie rozpuść także żelatynę i odstaw na chwilkę, aby przestygła. 
  3. Do blendera przełóż jogurty, krem kokosowy, erytrytol oraz rozpuszczoną żelatynę. Zmiksuj na gładką masę. 
  4. Daktyle odcedź z wody i zmiksuj w malakserze. Dodaj mąkę i ponownie miksuj. Masa nie musi być idealnie połączona. Większe kawałki, które się nie zblendowały możesz bez problemu rozgnieść łyżką. 
  5. Małą formę (u mnie mini tortownica) wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp masę na spód i ugniataj łyżką, aby dokładanie wyrównać całość. Na to wylej masę sernikową. 
  6. Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do stężenia. 
  7. Przed podaniem na wierzchu sernika rozłóż owoce w żelu. 

Cały sernik dostarcza około 1440 kcal, w tym 60 g białka.


⇾ Z kodem zdrowie_na_jezyku zyskasz 10% rabatu na produkty ALL i SFD Nutrition w sklepie SFD.

1 komentarz

  1. Nie wiem czemu jeszcze nikt nie skomentował ale to ciasto jest cudowne :) dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń