Szukaj na tym blogu

Ciasto czekoladowe, gdy nic nie ma w domu




Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. oleju
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżki powideł/dżemu
  • 1 jajko
  • cukier waniliowy
Sposób wykonania:
  1. Jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. 
  2. Dodać pozostałe składniki. Zmiksować.
  3. Ciasto wyłożyć na  średniej wielkości blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piec 50 minut w 170 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego ;)


3 komentarze:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger