Szukaj na tym blogu

Tiramisu truskawkowe w pucharkach


Składniki na 8 pucharków:
  • 200 g podłużnych biszkoptów
  • 500 g truskawek 
  • 600 ml kremówki
  • 250 g mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. soku pomarańczowego
  • 2 opakowania śmietan-fixu
  • listki mięty do dekoracji 
Sposób wykonania:
  1. Biszkopty nasączyć sokiem pomarańczowym.
  2. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, pozostałe pokroić w grube plastry.
  3. Kremówkę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder ze śmietan-fixami i serkiem mascarpone. Całość zmiksować. 
  4. Na dno pucharków wyłożyć biszkopty, kleks kremówki, truskawki, ponownie biszkopty, kremówkę i truskawki. 
  5. Na wierzch dać kleks śmietany, udekorować truskawkami i miętą.
  6. Przechowywać w lodówce. 

Porady:

  1. Podczas maksymalnie upalnych dni deser można wzbogacić warstwą lodów. Najlepsze będą waniliowo - truskawkowe.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger