14 lip 2019

Lekka Zupa gulaszowa z indykiem i kabaczkiem

Witam Was w tą piękną Niedzielę. Z racji tego że u Mnie w ogrodzie wyrosły ogromne kabaczki ;) stwierdziłam, że na obiad będzie zupa gulaszowa z indykiem,pieczarkami i kabaczkiem ;) Zupę tą zrobiłam bez koncentratu ,zasmażek itd Lekka zupa dla każdego idealna w taki dzień. Oczywiście jeżeli nie macie kabaczka możecie dodać np.cukinię ;)

 Wszystkie przyprawy jakie użyłam do zrobienia zupy ,znajdziecie w sklepie Skworcu ---https://www.skworcu.com.pl

 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki to 🤗🤗🤗🤗https://m.facebook.com/gotowaniepatki/

 Składniki na ok 10 porcji :

 1 kg mięsa gulaszowego z indyka

 10 pieczarek

 1 duży kabaczek

 1 Marchewka

 4 duże młode ziemniaki

3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

 4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/246,przyprawa-do-gulaszu-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

 2 łyżki papryki mielonej wędzonej https://www.skworcu.com.pl/593,papryka-wedzona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

Sól i pieprz do smaku

 1 łyżeczka majeranku Skworcu https://www.skworcu.com.pl/451,majeranek-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html

 Olej do smażenia

 Przygotowanie: Mięso myjemy dokładnie nacieramy przyprawami. Smażymy na łyżeczce oleju az mięso będzie rumiane. Pieczarki myję i kroję w plastry. Kabaczka obieram,wyjmuję pestki,kroję w kostkę. Marchew obieram kroję w plastry. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Do garnka dodaję mięso i ziemniaki. Zalewam wodą ok 2 .5 litra. Dodaję marchew ,natkę, pieczarki. Gotuję ok 20 min a następnie dodaję kabaczka.Gotuję na małym ogniu jeszcze ok 20 minut. Doprawiamy jeśli będzie tska potrzeba solą i pieprzem. Smacznego ;) Jeżeli wody będzie za mało możemy bez problemu dolać. Wtedy proszę sprawdzić smak jeśli będzie trzeba proszę dodać jeszcze soli i pieprzu lub samej przyprawy do gulaszu.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF