Witam Was w tą piękną Niedzielę.
Z racji tego że u Mnie w ogrodzie wyrosły ogromne kabaczki ;) stwierdziłam, że na obiad będzie zupa gulaszowa z indykiem,pieczarkami i kabaczkiem ;)
Zupę tą zrobiłam bez koncentratu ,zasmażek itd
Lekka zupa dla każdego idealna w taki dzień.
Oczywiście jeżeli nie macie kabaczka możecie dodać np.cukinię ;)
Wszystkie przyprawy jakie użyłam do zrobienia zupy ,znajdziecie w sklepie Skworcu ---https://www.skworcu.com.pl
Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki to 🤗🤗🤗🤗https://m.facebook.com/gotowaniepatki/
Składniki na ok 10 porcji :
1 kg mięsa gulaszowego z indyka
10 pieczarek
1 duży kabaczek
1 Marchewka
4 duże młode ziemniaki
3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/246,przyprawa-do-gulaszu-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
2 łyżki papryki mielonej wędzonej https://www.skworcu.com.pl/593,papryka-wedzona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majeranku Skworcu https://www.skworcu.com.pl/451,majeranek-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso myjemy dokładnie nacieramy przyprawami. Smażymy na łyżeczce oleju az mięso będzie rumiane.
Pieczarki myję i kroję w plastry.
Kabaczka obieram,wyjmuję pestki,kroję w kostkę.
Marchew obieram kroję w plastry.
Ziemniaki obieram i kroję w kostkę.
Do garnka dodaję mięso i ziemniaki. Zalewam wodą ok 2 .5 litra. Dodaję marchew ,natkę, pieczarki. Gotuję ok 20 min a następnie dodaję kabaczka.Gotuję na małym ogniu jeszcze ok 20 minut. Doprawiamy jeśli będzie tska potrzeba solą i pieprzem.
Smacznego ;)
Jeżeli wody będzie za mało możemy bez problemu dolać. Wtedy proszę sprawdzić smak jeśli będzie trzeba proszę dodać jeszcze soli i pieprzu lub samej przyprawy do gulaszu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz