Fasolka, chrupiący boczek i aromatyczna posypka. Smakuje obłędnie.
Przepis dla leniwych i osób, które twierdzą, że mają 2 lewe ręce do gotowania.
Szybki obiad, lekka kolacja.
Wracając z pracy kupcie fasolkę szparagową i resztę składników i do dzieła.
Ilość porcji: 2 porcje
Czas przygotowania: 20-30 minut
Wartość energetyczna: 230 kcal
Składniki:
- fasolka szparagowa – 300 g
- boczek wędzony – 60 g
- bułka tarta – 2 łyżki
- tymianek suszony – 1 łyżeczka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę umyj i odetnij końcówki. Ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek pokrojony w wąskie paski, nie dodawaj dodatkowego tłuszczu. Kiedy boczek będzie ładnie przyrumieniony i skwierczący przełóż go na oddzielny talerz, a na tłuszczu który został po smażeniu boczku podsmaż delikatnie bułkę tartą, dodaj tymianek.
Wymieszaj razem wszystkie składniki.
Smacznego!
P.S. Dawajcie znać w komentarzach jak Wam wyszło! I czy smakowało. Możecie mnie też śledzić na Facebooku i Instagramie.
1 thought on “Fasolka z boczkiem i tymiankową posypką”