poniedziałek, 8 lipca 2019

Makaron po tajsku


Szybki makaron w orientalnym stylu. 








Składniki: 



200 g makaronu udon
1 zielona papryka
2 ząbki czosnku
2 cm świeżego imbiru
olej do woka
6 grzybów mun
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
1/2 łyżeczki cukru palmowego
świeża kolendra




Przygotowanie:



Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną paprykę, (uprzednio ugotowane) pokrojone w paski grzyby, posiekany imbir i czosnek.

Następnie dodajemy sos sojowy, makaron i smażymy na dużym ogniu. Dodajemy sos ostrygowy i cukier palmowy. Dokładnie łączymy.

Podajemy z posiekaną kolendrą.


 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz