Szaszłyki z kurczaka z grilla – szybkie i proste do przygotowania.

Można je zjeść w towarzystwie sałatki, pieczywa czy również ziemniaków lub kaszy.

 

 

PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z GRILLA

Składniki na szaszłyki z kurczaka z grilla:

500g piersi z kurczaka

2 cebule

łyżeczka słodkiej papryki

spora szczypta ostrej papryki

pół łyżeczki curry

sól

pieprz

2 ząbki czosnku

2 łyżki oleju rzepakowego

 

Jak zrobić szaszłyki z kurczaka z grilla:

Mięso kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem – kroimy w grubą kostkę.

Cebulę kroimy w spore kawałki.

Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie.

Olej mieszamy z papryką, solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem – marynatą nacieramy mięso i zostawiamy na godzinę w lodówce.

Po tym czasie kurczaka nadziewamy na patyczki, przekładając kawałkami cebuli.

Grillujemy.

 

 

Szaszłyki z kurczaka z grilla