Noodle z tuńczykiem

 

Pełnoziarniste noodle z tuńczykiem – danie bardzo smaczne a zarazem szybkie i dziecinnie proste do przygotowania – czemu? Wczoraj przygotowywała je moja dziesięciolatka z moimi podpowiedziami i efekt widzicie na zdjęciu (my zajadaliśmy ze smakiem).

 

 

PRZEPIS NA NOODLE Z TUŃCZYKIEM

Składniki na noodle z tuńczykiem:

300g makaronu noodle – u mnie żytnie

1 puszka tuńczyka w oleju

1 ząbek czosnku

2 marchewki

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 duże łyżki majonezu

sok z ćwiartki cytryny

sól

pieprz

5 łyżek oliwy

sezam

 

Jak zrobić noodle z tuńczykiem:

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem z opakowania.

Marchewki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy minute na oliwie.

Do marchewek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tuńczyka z olejem, majonez, natkę, mieszamy podgrzewamy minutkę.

Do sosu dodajemy odcedzony makaron.

Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

posypujemy sezamem.

Noodle z tuńczykiem