Upały upały upały...a my mamy ochotę na coś słodkiego a zarazem lekkiego..i tak...
Sernik z czekoladą i jagodami na zimno bez Pieczenia o tak 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰
A idealną czekoladę znajdziecie w sklepie http://panegara.pl
Polecam
Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗🤗😘
Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm
100 g czekolady Pantagruel http://www.sklep.panegara.pl/pantagruel-czekolada-cukiernicza-43-kakao-200-gram.html
1 litr jagód
1 galaretka jagodowa lub truskawkowa,malinowa
80 g słomki ptysiowej
1 kg sera twarogowego z wiaderka
1/3 szklanki cukru
4 łyżki żelatyny
4 łyżki zimnej wody
2 łyżki wrzątku
Przygotowanie:
Tortownice(dno) wykładamy papierem do pieczenia.
Na papier wykładamy słomkę ptysiową.
Czekoladę trę na tarce o grubych oczkach.
Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzątku.
Pozostawiam do wystygnięcia, lekko tężejącą.
Jagody myjemy.
Ser przekładam do wysokiego naczynia, dodaję czekoladę i cukier. Miksujemy ok 2 minut.
Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie,czekam aż napęcznieje następnie dodaję wrzątek.Mieszam,rozpuszczam.
Dodajemy do sera,miksuję jeszcze kilka sekund.
Dodaję 90% jagód. Mieszam łyżką,przekładam do tortownicy.
Wierzch posypuję jagodami.Zalewam galaretką.
Pozostawiam w lodówce na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz