Kokosowo-czekoladowa gryczanka nocna

1 lipca 2019

Gorąca owsianka, choć w dzisiejszym przypadku to u mnie gryczanka w letnie dni jakoś nie za bardzo zachęca do zjedzenia, kiedy dodatkowo na zewnątrz panuje istny upał. Zatem żeby nie rezygnować z tego smacznego i pożywnego posiłku można go przygotować w wersji na zimno, a dokładnie zrobić owsiankę/gryczankę nocną. Nie dość, że jest schłodzona to jeszcze jej zrobienie zajmuje maksymalnie 3 minuty. Jest przepyszna, gęsta i niezwykle kremowa. Płatki gryczane w połączeniu z kakao tworzą genialny duet. Bardzo polecam, na szybki i orzeźwiający posiłek jak znalazł 😊


Składniki:
  • 50 g płatków gryczanych (można użyć owsianych)
  • 1/2 szklanki napoju roślinnego (u mnie ryżowo-kokosowy)
  • 1/2 opakowania naturalnego jogurtu kokosowego (Jogurty Magdy)
  • 1/2 dużego, dojrzałego banana 
  • 1 czubata łyżeczka kakao
  • 1 płaska łyżeczka musu kokosowego 

Przygotowanie:
  1. Banana rozgnieć widelcem na mus. 
  2. Następnie wszystkie składniki wymieszaj dokładnie ze sobą w słoiku lub dowolnym pojemniku z pokrywką. Zamknij naczynie i wstaw do lodówki na noc. Owsianka jest gotowa następnego poranka.
  3. Przed podaniem możesz dodać trochę jogurtu kokosowego oraz wybrane owoce. 

Brak komentarzy

Prześlij komentarz