czerwca 29, 2019

Łazanki z kiełbasą, młodą kapustą i koperkiem

Jeśli lubicie łazanki gwarantuję, że ta wersja zasmakuje Wam bardziej niż klasyczna. Idealny, wiosenno-letni obiad:). 


1 duża główka młodej kapusty
700g kiełbasy
500g makaronu łazanki 
3 młode marchewki
2 młode cebule
1 pęczek koperku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki masła
vegeta

1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, koperek drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. 
2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka. Na koniec dodajemy koncentrat, makaron łazanki ugotowany zgodnie z przepisem na opakowani. Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP