23 cze 2019

Delikatny gulasz z młodych ziemniaków i indyka



Zupa Gulaszowa - Moja Wersja lekkiej ,letniej zupy z indykiem,młodymi ziemniakami ,pieczarkami i dużą ilością natki pietruszki Mojej rodzińce bardzo smakuje ;) Zapraszam 🥣🥣🥣🥣🥣🥣

 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😍😘Facebook Gotowanie Patki

 A teraz przepis :

 Składniki na 10 porcji :

 500 g mięsa gulaszowego z indyka (bez skóry)

 25 dag pieczarek

1 pęczek natki pietruszki

5 młodych ziemniaków

 500 ml przecieru pomidorowego

 2 łyżki przyprawy do gulaszu

 2 łyżki papryki czerwonej mielonej słodkiej

 1 łyżeczka przyprawy mielonej ostrej

Sól i pieprz do smaku

 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia

3 l wody

 Przygotowanie:

 Mięso myję. Przekładam do miski ,dodaję sól i pieprz do smaku, mielone papryki,przyprawę do gulaszu oraz olej.Mieszam.

 Patelnię rozgrzewam ,przekładam mięso. Smażę na rumiano. Wyłączam palnik pod patelnią. Mięso przekładam do garnka.

 Pieczarki myję i kroję w kostkę. Na tej samej patelni co smażyliśmy mięso, smażymy na rumiano pieczarki. Przekładamy do mięsa.

 Ziemniaki myjemy,obieramy,kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka.

Zalewamy wodą. Gotujemy ok 40 min. Następnie dolewamy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze ok 5 min. Natkę drobno siekamy.

Dodajemy do ugotowanego gulaszu. Podajemy ze świeżym pieczywem lub bez ;) Smacznego .

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF