23 cze 2019
Delikatny gulasz z młodych ziemniaków i indyka
Zupa Gulaszowa - Moja Wersja lekkiej ,letniej zupy z indykiem,młodymi ziemniakami ,pieczarkami i dużą ilością natki pietruszki Mojej rodzińce bardzo smakuje ;) Zapraszam 🥣🥣🥣🥣🥣🥣
Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😍😘Facebook Gotowanie Patki
A teraz przepis :
Składniki na 10 porcji :
500 g mięsa gulaszowego z indyka (bez skóry)
25 dag pieczarek
1 pęczek natki pietruszki
5 młodych ziemniaków
500 ml przecieru pomidorowego
2 łyżki przyprawy do gulaszu
2 łyżki papryki czerwonej mielonej słodkiej
1 łyżeczka przyprawy mielonej ostrej
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
3 l wody
Przygotowanie:
Mięso myję. Przekładam do miski ,dodaję sól i pieprz do smaku, mielone papryki,przyprawę do gulaszu oraz olej.Mieszam.
Patelnię rozgrzewam ,przekładam mięso. Smażę na rumiano. Wyłączam palnik pod patelnią. Mięso przekładam do garnka.
Pieczarki myję i kroję w kostkę. Na tej samej patelni co smażyliśmy mięso, smażymy na rumiano pieczarki. Przekładamy do mięsa.
Ziemniaki myjemy,obieramy,kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka.
Zalewamy wodą. Gotujemy ok 40 min. Następnie dolewamy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze ok 5 min. Natkę drobno siekamy.
Dodajemy do ugotowanego gulaszu. Podajemy ze świeżym pieczywem lub bez ;) Smacznego .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz