Zielony makaron z sosem mięsnym
Niejednokrotnie na blogu deklarowałam że jestem fanką makaronu :-) ...tak więc, kiedy zobaczyłam ten kolor na półce sklepowej postanowiłam zrobić z niego coś na moją dietę.
I tak powstało danie z mięsa mielonego z dodatkiem pomidorków cherry i czerwonej fasoli.
150-200 g makaronu z tapioką (Lidl)
250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
80 g czerwonej fasoli
puszka pomidorków koktajlowych cherry
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
przyprawa do mielonego
ostra papryka w proszku
sól, pieprz
szczypiorek - do dekoracji
Przygotowanie:
Rozgrzej patelnię do grillowania.
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę.
Przesmaż mięso mielone razem z cebulą i czosnkiem - dopraw przyprawami.
Na patelnię wrzuć pomidory oraz odsączoną i przepłukaną na sitku fasolę - wymieszaj.
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu - wystarczy zalać go wrzątkiem na kilka minut.
Odcedź gotowy makaron, nałóż przygotowane mięso i udekoruj szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz