poniedziałek, 17 czerwca 2019

Tagliatelle z warzywami


Lekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym targu. Same pyszności.








Składniki:

400 g makaronu tagliatelle
500 g bobu
500 g pomidorów malinowych
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
1 garść bazylii
1 garść natki pietruszki
cukier
parmezan
sól, pieprz



Przygotowanie:

Bób gotujemy przez 30 min. Studzimy, obieramy.
Makaron gotujemy al’ dente.
Posiekany czosnek lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory, obrany bób.
Zioła również siekamy, dodajemy do sosu, podlewamy szklanką wody. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.Zagotowujemy.
Makaron dodajemy do sosu, dokładnie łączymy.

Podajemy ze świeżo startym parmezanem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz