Jogurtowo-musztardowe kotlety schabowe. Ekstra kruche i soczyste.


Jogurtowo-musztardowe kotlety schabowe

Bardzo kruche oraz mega soczyste i aromatyczne kotlety schabowe, marynowane w jogurcie naturalnym i musztardzie. Świetny pomysł na pyszny obiad. Polecam!

 

 

Składniki:

3-4 plastry schabu

2 jajka

3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

1 łyżka musztardy

1 ząbek czosnku

sól i pieprz

ok 1 szklanka bułki tartej

olej, smalec lub masło do smażenia

 

 

*** Mięso rozbijamy na niezbyt cienkie plastry ***

*** Do miski wbijamy jajka, dodajemy przetarty czosnek, jogurt oraz musztardę i po około pół łyżeczki soli i pieprzu ***

*** Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę ***

*** Kotlety schabowe wkładamy do powstałej marynaty i mieszamy tak aby całe się nią okleiły. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę ***

*** Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w bułce tartej ***

*** Kotlety w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron do mocnego zrumienienia ***

*** Podajemy z ziemniaczkami z wody, ulubionymi warzywami lub surówką i na przykład mizerią ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ


KOMENTARZE

3 komentarzy do “Jogurtowo-musztardowe kotlety schabowe. Ekstra kruche i soczyste.