czwartek, 13 czerwca 2019

Zupa rzodkiewkowa


Wiosna to czas pełen nowalijek.
Z chęcią po nie sięgamy by wzbogacić nasz jadłospis.
Dzisiaj sobie ugotujmy zupę.
Będzie ona lekka, świeża i... zaskakująca.
Jeśli macie świeże rzodkiewki to z powodzeniem sobie je wykorzystacie.
Zupa smakiem przypomina botwinkę więc jest ok 😉.

Potrzebujemy:
  • sporo zielonych części rzodkiewki
  • szczypior
  • kostka schabowa
  • 1 marchewka
  • kilka ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • jogurt naturalny



Kostkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Kiedy mięso będzie odchodziło od kości wrzucamy posiekane warzywa.
Po ugotowaniu ziemniaków wrzucamy posiekane listki rzodkiewki i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zupę możemy zabielić jogurtem w garnku lub podawać na talerzu z jogurtowym kleksem. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz