W takie upały, jakie obecnie serwuje nam słoneczko, chyba nikt nie ma ochoty na długie stanie w kuchni. Ja z pewnością, więc wszystkie dania staram się przygotowywać ekspresowo. Szczególnie w lecie doceniam mieszanki Multigrano Express Lunch. Dzięki nim mam gotowy obiad w kilka minut. Tym razem multigrano z płatkami fasoli borlotti podałam z borówkami, karmelizowaną rzodkiewką i naturalnym twarożkiem. Szybko, sezonowo i smakowicie, polecam :)
- 100 g mieszanki Risana Multigrano Express Lunch Mix ziaren z płatkami fasoli borlotti
- pół szklanki borowek
- pęczek rzodkiewek
- łyżka masła klarowanego
- łyżka miodu
- szczypta pieprzu
- listki świeżej mięty
- 2-3 łyżki naturalnego twarożku
Mieszankę Multigrano przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Umyte rzodkiewki podsmażamy na maśle klarowanym.
Dodajemy miód, pieprz, listki mięty i karmelizujemy.
Ugotowaną kaszę mieszamy z borówkami i podajemy z rzodkiewkami, całość polewając powstałym sosem.
Przed podaniem posypujemy twarożkiem.
Smacznego :)
Wpis powstał we współpracy z Sonko.
Brak komentarzy