Składniki
ok. 1 kg szynki wieprzowej
2 marchewki
2 cebule
1/4 główki czerwonej kapusty
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
zioła prowansalskie
1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania przepisu:
Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do rondla. Dodać posiekaną cebulę, przyprawy i zalać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, kapustę poszatkować, Warzywa dodać do mięso i dusić jeszcze około 15 minut, aż zmiękną. Doprawić do smaku. Mąkę rozmieszczać 1 szklance wody, wlać do gulaszu, Gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
Kasiu
Pysznie u Ciebie, chętnie bym się poczęstowała Twoim gulaszem, mniam:)
Smacznie pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie