sobota, 15 grudnia 2018

Fit brownie o smaku piernika

Dziś mam dla was propozycję na brownie o smaku piernika idealny dla fanów potraw typu Fit. Ach..to ciasto zdecydowanie podbiło moje serce.
Propozycja inspirowana przepisem na brownie z książki Droga Wojownika napisana przez mega utalentowaną lekkoatletkę Julię Dutkiewicz.Książka wprawdzie nie jest o tematyce kulinarnej ,ale znajdziecie w niej kilka przepisów na pyszne dania typu FIT, które polecam !!! A że pyszne to mogę potwierdzić ponieważ miałam ogromną przyjemność przygotowywać ⧪ Pichcić :) ⧪ dania do sesji zdjęciowej które to zdjęcia i przepisy znajdziecie właśnie w tej książce.




To może trochę o samej książce.
Julka jest pięciokrotną medalistką mistrzostw Polski.Jednak sukces nie przyszedł jej łatwo. W wieku gimnazjalnym lekarze oznajmili jej że jeżeli będzie dalej trenować to może skończyć na wózku inwalidzkim. No cóż Julka jednak się nie poddała , szukała pomocy u innych specjalistów,Jej wiara i samozaparcie no i ciężka praca nad sobą , na treningach z czasem przyniosła sukcesy ogólnopolskie.
I tak Julka postanowiła napisać książkę w której opisuje jak się nie poddawać ,motywować w cięższych chwilach aby spełniać swoje marzenia.Bardzo interesująca książka dla młodych sportowców ,którzy zaczynają  swoją drogę,karierę sportową,ale nie tylko ,myślę że po przeczytaniu każdy poczuje motywację do działania, i uwierzy że warto nie odpuszczać i walczyć o marzenia pomimo przeciwności i wyzwań jakie stoją  na drodze  do realizacji marzeń.
A książkę można zamówić Tutaj
Polecana między innymi przez znanych mistrzów sportu takich jak ⬇

Robert Korzeniowski chodziarz czterokrotny mistrz olimpijski
Artur Partyka skoczek wzwyż dwukrotny medalista olimpijski
Jakub Bączek trener mentalny siatkarzy złotych medalistów mistrzostw świata


A teraz do rzeczy :) 
Zapraszam ! pyszny, szybki Fit przepis na Brownie o smaku piernika

1 puszka fasoli czerwonej
2 banany
3 jajka M
2 i pół łyżki kakao
pół szklanki stewii
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
garść orzechów włoskich
Z moją wersją dodajemy łyżkę przyprawy do piernika

Fasolę odsączyć opłukać i przełożyć do miski, dodajemy banany,jajka,stewię,olej,proszek do pieczenia i kakao.
Całość zblendować na gładką masę ,dorzucić orzechy.
Ciasto przelać do keksówki wym.23cm/8,5 cm.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 40/50 minut


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz